zannainspirerar

Mitt liv tog inte slut, de valde bara en annan väg.

Förevigad.

Publicerad 2012-01-30 14:14:47 i Mitt jobb.,

Idag har många saker löst sig på jobbet.

Bara det med att få inloggning till alla program jag behöver. "min" datorn där jag kan sitta på distans och jobba har fått installerat de programmen jag behöver.

Jag har varit hos vakten och tagit ett foto till mitt passerkort.

Nu känner jag att jag verkligen jobbar:)

Har suttit själv och jobbat en del i dag och jag trivs verkligen superbra:)

Nu väntar träning hos sjukgymnasten och det går nog bra det också.......behöver bli av med lite kramper.

Nu vet jag.

Publicerad 2012-01-29 19:09:09 i Gnälliga tråden.,

Jag har varit så konstigt hostig och täppt i näsan och bihålorna en längre tid.

Jättekonstigt att nya men ändå inte vara förkyld.

Vi tog in vårt olivträd när det började bli kallt ute. Förra året ställde vi det på loften och glömde bort det så det var nästan stendött men av någon anledning så fick vi det att leva igen.

Denna vintern tänkte vi inte ha det så utan ställde in det i tvättstugan. Och då började nog problemen också. I tvättstugan har vi både groventré och duschen så det är klart man går förbi där ofta och visstas där endel och matplatsen är precis bredvid.


Nu har det åkt upp på andra våning men det är nog inte heller bra eftersom lillan bor där och hon är superallergisk mot det mesta så nu lutar det nog åt loftet trots allt.

Så nu känner jag mig riktigt nöjd att jag troligen blir av med lite konstiga symptom som funnits ett par månader.

Mediterat om ingen förstört det.

Publicerad 2012-01-29 14:09:44 i Gnälliga tråden.,

Idag tog jag mig till badhuset för att crawla en stund.

Blir inte så ofta nu för tiden för jag känner mig forfarande inte bekväm med det hela och så tränar jag så mycket annat och min axel klarar inte simningen så bra tyvärr.

Idag kom jag ner till total lugn sådär som man är precis innan man somnar, så härligt!!

Men vad händer, jo när jag gör en vändning ett tag in i simningen så upptäcker jag att det ligger en bakom mig och simmar, opps blev uttrycket när jag kom upp över ytan.

Mannen fattar vinken och lägger sig i en egen sträcka och simmar eller vart han nu tar vägen.

Rätt vad det är så står samma man vid väggen precis vid min bana där jag vänder....då ilsknade jag till. Befogat eller inte så förstörde han helt min goa simning för mig:( Han tyckte jag kunde simma/göra vändningen mot väggen bredvid hónom.
Javisst men nu vet han inte min bakgrund om varför jag simmar som jag gör för han tyckte jag betedde mig som jag vore drottning i bassängen. Jaja han fattar/vet inte att jag gömmer så långt från andra som möjligt men hur som haver så försvann mitt lugn.

Nu har jag placerat det här och här får det stanna men det påminde mig också om varför jag drar mig lite för att åka och simma.

Stora dottern på middag:)

Publicerad 2012-01-28 21:37:21 i Allmänt,

Idag har det varit en mysig dag.

Vår stora dotter med sambo har varit här och ätit middag med oss, länge sedan nu.

Vi skulle köpa semlor men det var nästan lika billigt att köpa en semletårta så det gjorde vi allt.

Har hunnit med att städa en del i kväll och varit ute på promenad.

Annars krampar benen och tårna mest hela tiden idag.

I morgon har jag en plan att åka till badhuset och simma "lite" grann, bubbla och basta och ta hand om mig en stund.

Attans

Publicerad 2012-01-28 11:27:34 i Gnälliga tråden.,

Var då duktig och tog mina prover i torsdags.
I går em ringde de och talde om att labb ringt och sagt att det blivit något fel på proverna så jag måste ta dem igen.

När ska jag få in det igen då?!?!? Måste vara i början på veckan...va trött jag blir.

Flera besök idag också.

Publicerad 2012-01-27 18:54:08 i Sjukvård,

Idag var jag hos min arbetsförmedlare en sväng. Han är super och verkligen lyssnar och förmanar mig att ta det lugnt. Just nu är han tacksam att jag har så nära och bra kontakt med min sjukgtymnast för det är hon som känner mig bäst hur jag mår. Allt för att vi ska förhindra neråtgående saker i tid om det kommer.

Jag ska jobba på som jag gör nu ett bra tag framöver, inte stressa fram något som i slutändan kanske inte blir alls bra. Känner super att ha sådan uppbackning därifrån.

Jag rullade på stan en kort sväng och var inne på Flach som hade halva reapriset, En jättefin skjorta och en supertuff kort kavaj köpte jag för endast 200 kr, inte illa :)

Var hos bettfysiologen för som bekant så har jag fått inflamation i min öga och har så jäkla ont i käket på samma sida. korrigerade mina bettskenor lite igen! men eftersom det både är muskler och leden som gör ont i slutade med att jag fick en kortisoninjektion i käkleden. Har fått många förut men sista gången var i november 2006. Mina sprutor är med andra ord väldigt bra och sedan jag gick över till tabletter i stället så blossar det ena upp efter det andra:( Det blir nog till att börja med sprutor igen ......men det tänker jag dra på till efter mitt besök med reumadoktorn nästa fredag.

Så en bra fredag trots sprutan....nu vilar jag så jag förvaltar kortisonet så bra som möjligt så det gör så stor nytta som möligt. Eftersom jag är van att äta flytande mat sedan i somras så kan jag lätt göra det ett par dagar igen.

Mycket kors och tvärs idag.

Publicerad 2012-01-26 16:51:47 i Allmänt,

Jag har haft problem med mitt höger öga sedan före jul. Inte så det stör jättemycket men nog så mycket så det stör ändå i vissa lägen och värker. Jag känner igen symptomen på detta för jag har haft massa problem under ett par år men det har också varit bra sedan 2009 ungefär.

Idag tog jag mig till ögonläkaren iaf, talade om att jag måste gå en viss tid när jag bokade tiden för jag har en annan tid som väntar. Trots att jag egentligen inte skulle vara klar i tid så fixade sköterska och läkare så jag var det, (tackar och bugar såklart) Man kunde se inflamation i ögat även om det inte synte så mycket....men jag hade rätt det är samma skit som kommit igen. Nu gäller kortisondroppar under närmare 5 veckor i olika grad. Jag vill hejda det i tid så kanske det bara blir en gång och inte mer som förra vändan.

Från ögon till sjukgymnasten. En kvinna kom fel tid så hon fick en liten stund av min tid så fick jag chansen att hämta andan en stund. Min sjukgymanst hade ont i sin axel idag så hon tränade lite tillsammans med mig. Tycker jag är helt ok, för mig men kanske inte för henne men med mig kan man ta ut svängarna lite och det vet nog de flesta som känner mig.

Efter sjukgymnasten så tillbaka till sjukhuset fast för att jobba den här gången. Har varit en intressant dag där jag återigen har lärt mig många saker och börjar fatta lite vad vi håller på mig, klicka här och där så följer det ena med till nästa system osv.....men det är kul!!

På vägen hem så tog jag svängen om vårdcentralen för att ta lite prover som ska tas regelbundet för min medicins skull, kunde väl gjort det på sjukhusets centrallabb men jag känner mig inte hemma där så jag valde vårdcentralen iaf. Träffade min läkare som sprang förbi och sa hej :)

Nu är jag hemma och funderar på vad jag ska göra resten av dagen, vila är behövligt men jag vill inte bli sittandes framför tv:n eller ngt så tidigt på dagen så jag får nog hitta på ngt annat.

Vet inte vad jag ska sätta för rubrik.

Publicerad 2012-01-25 17:03:03 i Mitt jobb.,

I går spelade jag tennis, bästa träningen någonsin. Jag kunde till och med leka med bollen och skjuta tillbaka. Den känslan alltså...)

Idag har jag badat på rehab. Därifrån till Jobbet som förövrigt ligger på samma ställe nästan.

Tyvärr har det strulat till sig ordentligt med arbetsplatser alltså skrivbord och datorer, jobb finns det massor.

Så nu är tanken att jag ska jobba lite på distans nere på bokningsbyrån där jag varit ett par veckor innan och trivdes jättebra.

Det löser sig med tiden säger både jag och chefen, hon kunde likagärna bara sagt tack och hej för vi har inte plats.

Jag har funnit mitt lugn igen så jag pysslar och grejjar med allt möjligt och trivs med det.

I morgon ska jag en sväng till ögon för jag har fått inflamation i ögonmuskel igen, hade massa problem med detta för sådär 4-5 år sedan och det har varit borta sedan dess. Får se vad de säger. Ingen farligt men lite jobbigt.

Sjukgymnasten

Publicerad 2012-01-23 16:09:58 i Träning,

Jag fick en riktig tillsägelse hos sjukgymansten i torsdags förra veckan.

Idag talade jag om för henne att den var behövlig för att få ner mig på jorden igen.

Jag har verkligen jobbat på att komma ner i det lugnet som kroppen behöver och det har uppenbarligen fungerat bra:)

Idag tränade vi och det går jättebra, flera nya övningar som vi inte provat förut och hur lite jag än vet var jag har mitt högerben när jag inte ser det så klarar jag att göra många saker.

Hur det fungerar det vet ingen av oss.

Fast efter träningen så frågade sjukg. om hon skulle hämta stolen åt mig, nej jag ska gå själv!! Det är ju bara några meter. Ja med lite stöttning av väggen och stanna en stund på vägen så kom jag fram till slut.

Det känns bra att kunna träna såpass mycket igen, nu sover benen gott :( och de känns som istappar så vi har nog lyckats få nerverna eller blodcirkulationen i obalans eller kanske fått fart på det hela.

Är det borta i morgon så är det helt ok men det får inte stanna kvar i flera dagar för då måste vi backa och tänka om igen.

På kurs.

Publicerad 2012-01-23 16:05:50 i Mitt jobb.,

Idag har jag varit på kurs i patientsystemet Melior.

Fattar inte vad 4½ timma med lite fika emellan tog vägen!!!

Det var superintresant, det kanske är bara för att jag har äntligen har hittat rätt.

Det finns så mycket att lära :) På onsdag när jag jobbar så får jag praktisera lite grann hoppas jag.

Tvättmaskinen

Publicerad 2012-01-22 17:39:52 i Allmänt,

När våran diskmaskin gick sönder så visade reparatören oss flera saker med både tvätt och diskmaskin.

Bl.a så visade han oss hur man ändrar graderna när man vill köra kortprogram med tvätten. Vi är vuxna mäniskor som bor här och det innebär att vi oftast inte har så smutsiga kläder som kräver tvätt i närmare 2 timmar.

Så numera tar min tvättmaskin 40-45 minuter oasett om jag vill köra på 30 grader eller 95 grader. En väldans skillnad.

Nu tvättar man upp all tvätt på skit och ingenting.

Likaså att man inte ska använda tvättbollar med medel i utan hälla medlet i tvättmedels facket när vattnet spolar.

Ja man lär så länge man lever:)

En PIGG Lördag:)

Publicerad 2012-01-21 17:52:42 i Allmänt,

I går tänkte jag mig för ordentligt vad jag gjorde och hur mycket jag stressade i tanken.

Gick nog rätt bra för idag mår jag bra.

Vaknade som vanligt före klockan och gick upp. Käkade frukost och påörjade min runda.

Tog en sväng till solariet.
Fortsatte till affären då jag vill ha nya gardiner till vardagsrummet och jag vet exakt vad jag vill ha men finns de?!
Japp jag fann ett par som var nästan helt de jag ville ha, dock fanns bara det paret som var upphängt men hon tog ner den ena och packade ihop med den andra på lagret utan att jag frågade.

Fortsatte till apoteket på sjukhuset, har rullat förbi där flera gånger när jag jobbat men det har varit sååå mycket folk. Idag var det nr 32 och jag fick 44 :( Men nä hade jag åkt dit så ska jag banne mig sitta där också. Pratade en hel del praktiska saker med min granne som jobbar där och det är hennes man som sköter snöskottnignen så vi hade ett spontant vad tycker du om att bilda vägförenings möte.

Fick beställt min medicin som jag har på licens och ibland går det sååå trögt men nu är det gjort nu måste jag bara gå in igen och sätta mig i kö för att hämta ut den också.

Väl hemma så klippte och sydde jag upp mina gardiner som blev jättebra, jag är nöjd:)

Ut på promenad i snöovädret som kom ......har nog kommit en dm iaf i em och jag såg ut som en riktigt snögubbe när vi kom tillbaka.

Nu tänker jag slappa och njuta av att jag har haft en BRA dag trots att det är lördag. Lyckades nog bra med min strategi och så minskade jag min medicin i går kväll som jag tror att jag mår rätt dåligt av också.

Slappar dag

Publicerad 2012-01-20 19:48:25 i Gnälliga tråden.,

Ja så har jag planerat min dag idag.

Nu ska vi se hur jag slappar.

Började dagen med frukost, duschade , hämtade äntligen en lampa till kontorsfönstret och plockade undan alla tomma pärmar från golvet,  kikade på tv en stund, slängde in mina sängkläder i tvättmaskinen, rensade ur min garderob med sådant som inte får plats och som inte behövs längre, fixade till en enkel lunch, åt, var ute en promenad runt sjön, gav mig iväg till dietisten som tog sådär en timma , hem och hämtade maken och åkte till affären för en korthandling, lagade en god sallad till kvällsmat.
Slappar i soffan efter att jag bäddat min säng igen.

Sååå jag tycker att jag har slappat men har jag det med tanke på hur jag mår?!?!

Resultatet får jag nog se i morgon då jag hoppas ligga platt fall som jag gör VARJE lördag.

Besök hos neurologen.

Publicerad 2012-01-19 17:25:03 i Sjukvård,

Konstig för vid varje besök så ifrågasätter jag mediciner i hopp om att jag ska kunna ta bort något. Varje gång får jag samma svar.....Jaja bara att gilla läget.

Vi pratade om mina blåa fötter och mina kära kramper hur vi ska hantera det hela....vet inte om jag var så mycket klokare när jag kom hem. Lite kanske, mest för att jag fått klart för mig att jag äter inget i onödan iaf.

Mina fötter ja visst är det ngt fel på nerverna till fötterna eftersom de blir helt blå men att göra ngt åt det är svårt. Så länge jag vet att det inte är ngt farligt så bryr jag mig inte så mycket.
Som min mamma sa, det är ingen skönhetstävling och hon har så rätt.

Så länge fötterna inte svullnar upp igen eller gör så förbannat ont som de gjorde en period så är jag nöjd och kan  leva med det hela.

Nu dröjer det till nästa besök eftersom det är när jag hör av mig och det gör jag bara i nödfall ;)

Dags att varva ner.....

Publicerad 2012-01-19 17:21:06 i Gnälliga tråden.,

Innan det blir som förut.

Tackar min sjukgymnast som öppnade ögonen på mig idag. Hon var snäll att påpeka att jag pratar som jag gjorde förut vilket innebär att allting går i 300.  INTE ok för min kropp att varva upp i det temot.

Hon bad om ursäkt och frågade om jag blev arg...arg?!? jag är supertacksam för att någon som träffar mig så ofta och vet hur jag fungerar är ärligt och rak.


Kände mig mera focuserad när jag gick därifrån men fom nu så gäller vila och mycket andning och lugn. Jag VILL INTE hamna där jag en gång var, jag trivs med mitt nya lugn och tänker göra allt för att finna det igen.

Jag vann eller jag öppnade ögonen på en kommun skulle jag nog säga.

Publicerad 2012-01-17 17:05:15 i Bli inte illa behandlad!!,

Idag har radion tjatat hela dagen och de som jobbar på em i radio sjuhärad gjorde ett repotage om hundar.

Först om min fråga ang hund i idrottshallar och så  helt plötsligt så handlade det också om man får ha djur i alla offentliga lokaler. När de pratade om det så lät det som jag ville förbjuda hundar överallt.

Då blev jag arg för jag ska inte hängas ut för ngt jag inte sagt eller gjort. Då är Facebok ett bra ställe eftersom radion har sida där också.

Såå nästa gång jag hörde det så hade de ändrat lite och talade om att DE ville veta om de ska förbjudas.

Fasen att man ska behöva vara vaken hela tiden.

Jag fick iaf reda på att den kommunen jag kritiserade kommer att förbjuda djur i deras hallar och det verkar som de flesta runt om kring västsvergie gör samma sak. Både BT och GP har varit i kontakt med dem och frågat så nu vet de flesta att det faktiskt behövs.

jag nådde mitt mål med min "lilla" fråga som blev en jättehistoria över stora delar av Svergie.

Nu tänker jag ligga lågt ett tag kan jag meddela.

Blev väckt av tfn.

Publicerad 2012-01-17 12:37:03 i Allmänt,

Japp strax efter kl 7 i morse så ringde sveriges radio. De hade läst Göteborgs posten och artikeln som stol publicerad där idag. Ville ha lite info och jag låg där yrvaken med bettskenor i munnen :) Vilken syn.

hur som helst så svarade jag men glömde helt bort att tänka på vem var han , när ska det sändas osv osv.....

Men i bilen när vi åkte så satte jag på radion och lyckades få höra inslaget. Hörde till min fasa att jag faktiskt pratar som andra gör här i stan usch!! Jag vill ha min rikssvenska aktiga dialekt.

Blir nog så när jag inte tänker så mycket kanske...vad vet jag. Haha vilka värdsliga problem jag ha va?!

Helt annat spel.

Publicerad 2012-01-17 12:33:55 i Träning,

Idag fick jag äntligen testa att spela tennis med min justerade stol.

Kan meddela att jag har lärt mig spela den tunga vägen. Jösses idag hann jag inte med riktigt för stolen var så väldigt lätt i svängar :)

Kändes som jag inte kunde spela tennis men det är klart jag kan det vet jag. Härligt var det iaf att stolen är lättare och nu kan jag jobba vidare med att bli bättre, och bättre och bättre.

Parkeringboten

Publicerad 2012-01-16 20:18:20 i Bli inte illa behandlad!!,

Idag har jag fått ett beslut på att de har tagit bort min parkeringbot.

Helt rätt såklart men jag kan inte annat än att fundera på vad som blev fel.

Häromdagen så jag securitas sätta en bot på bilen mitt emot mig. Han fotade parkeringlappen bilen hade i rutan samt ett foto på dennes plåtar. Bra bevis i mitt tycke.

Frågade personen som jag har haft kontakt med ang min bot. Bilen var inte fotad och kvinnan som satte boten kom inte ihåg händelsen alls. Eftersom jag bevisat att jag har ett gällande P-tillstånd så avskrevs den.

Det hade varit så gött om det hade funnit ett foto som bevisade att jag hade rätt för det hade jag:)

Jaja skit samma nu är den saken ur världen men fruktansvärt onödig för alla inblandade.

Stressigt, köer osv...

Publicerad 2012-01-16 15:20:21 i Allmänt,

Tänkte på en sak i morse.

På morgonen när jag åker till jobbet så är det ganska mörkt. mycket trafik, köer, cyklister och gångare som ska över övergångsställen. Allmänt kaos på vissa ställen.

Allmänt rörigt men jag får vara en av dem!! De flesta är på väg till jobbet och skolan och så är även jag.

Den känsan var go att komma fram till när man åker iväg....jag är som alla andra:)

Lägger dagen till handlingarna.

Publicerad 2012-01-14 17:30:31 i Gnälliga tråden.,

Denna dagen glömmer jag helt.

Länge sedan jag mådde så risigt men det har sina förklaringar och jag vet att det är bättre i morgon.

Gungig i huvudet, benen lever sitt eget liv och allt känns bara blä...

Hopp i säng tidigt idag så vaknar jag pigg...are i morgon.

Artikel i tidningen.

Publicerad 2012-01-14 09:39:39 i Allmänt,

Idag är det en artikel i vår tidning ang djur i idrottshallar.

De har frågat flera personer både personal i skolan samt hundägare. De har även kollat upp alla kommuner runt omkring hur det är med förbud och inte. Vissa har förbud på papper har det inte. Vår kommun har tagit ett beslut om att djur inte får visstas där. 

De flesta verkar vara överaskade över att det inte finns något regelverk/policy men har inte sett djur i hallar.
Ingen tycker det är ok att ta med djuren in pga att folk kan vara rädda, mycket ljud för djuret samt av hänsyn till allergiker. Precis så tycker jag också.

Stackars djur , de ska vara i skogen och på promenader och leka!

Jag älskar djur och det är inte deras fel att de har ägare som saknar hjärna i vissa fall.

OBS!!! Jag räknar inte in ledarhundar i dessa tankar utan de arbetar och måste finnas med!!

Tennisstolen tillbaka.

Publicerad 2012-01-13 12:01:57 i Träning,

Idag har jag fått hem tennisstolen. Testkörde den på terminalen och det gick super:) Nu är det iaf skillnad på ett betonggolv och mattan i tennis hallen men den svängde lätt åt vänster utan att stanna!

Så nu jäklar Anna nu får du passa dig:)

Full rulle.

Publicerad 2012-01-13 11:58:20 i Allmänt,

Dagarna rullar på så fort så nu blir det inte så mycket skrivet känner jag.

Vad har hänt då?

I onsdags började badet äntligen och så var min arbetsterapeut på jobbet och kikade lite grann. Det handlade om mitt skrivbord och vad som passar bäst. Rätt efter det så gick jag vidare till mitt jobb där jag är nu. Jättekul men det blir lätt lite stressigt när man ska flytta på sig.
När jag skulle gå från jobbet så var jag tvungen att tänka till vart jag ställde bilen. Jag går in på ett ställe och så förflyttar jag mig i kulverten mellan olika enheter. Jaja så länge jag har huvudet med mig så fungerar det:)

I går så hade jag först sjukgymnasten och så hade jag möte på jobbet med den sekreteraren som jag delar arbetsplats med och vår chef. Nu har vi kommit fram till hur vi ska dela tiderna under februari iaf så får vi se sedan.

I onsdags så ringde en reporter från Göteborgs posten och ville ha en intervju för han hade läst min mailkonversation med en kommun här i närheten som tillät djur i sina idrottshallar.
Kände egentligen inte att jag ville vara mera offentlig men han fick ändå komma hit och ta en bild i en hall i vår stad eftersom jag inte bor i samma kommun som händelsen inträffade.

Tänk han åkte dryga 7 mil för ett foto som tog 2 minuter!
Han skulle skicka mig ett sms när artikeln skulle publiceras så jag kan köpa tidningen.

I går ringde en kille från vår tidning här i stan och ville skriva om samma sak så han ville ha min kommentar men hade också valt att kolla upp med vår kommuna hur vi egentligen har det...och som tur var fick han samma svar som jag gett honom, bevisar att jag var up to date.

Idag är jag ganska svajjig i kroppen, axeln gör skitont och på måndag erbjöd min sjukgymnast att tejpa den ett par dagar igen. Tur man kan maila med varandra:)
Benen och kramperna är så där så nu har vi nog klivit över gränsen av vad kroppen klarar tillsammans med jobb. Kliver man aldrig över så vet man inte var gränsen går heller.

Idag har jag gjort mina ärenden och njuter av att vara ledig och kunna ta dagen som den kommer. Pyssla lite hemma har helt plötsligt blivit mysigt nu när jag är borta 3 hela dagar per vecka och en förmiddag också.

Men jag stormtrivs.....:)

Tisdag idag

Publicerad 2012-01-10 19:56:43 i Allmänt,

Och det innebär ledigt från jobbet.

I natt har jag drömt om dataprogram kors och tvärs och inte sovit så där väldgit bra. Hoppas natten som kommer blir bättre:)

Idag är det tisdag och tennisträning. Den gick helt super idag. Är inte nöjd med min tennis stol så idag har jag skickat den till Panthera för att de ska justera och gå igenom den. Köpte den i oktober eller ngt sådant så den är inte gammal.

Väntar den tillbaka redan på fredag och sedan får Anna passa sig!!! ;)

Jag och dotterna var hemma hos bror och brorsbarnen i flera timmar idag, skulle gå in och säga hej. Trevligt var det och nu passar det inte så ofta längre så man får passa på att pussa på dem lite ibland.

Nu är kläderna framtagna inför morgondagen, badkläderna är packade för jag badar på rehab innan jobbet.

Så nu kan jag slappa resten av kvällen.

Härligt.

Bytt avdelning.

Publicerad 2012-01-09 16:26:59 i Mitt jobb.,

Hej hopp det går undan i svängarna.

Tur är väl att jag tycker om snabba ryck:)

Började på en annan avdelning i dag där det finns ett behov av min insatts för ett projekt, när det är klart går jag tillbaka till min egen avdelning.

Ju mer jag lär mig desto större chans att det finns ett jobb för mig framöver:)

Har hunnit med sjukgymnasten idag och nu äntligen är de jobbiga helgerna över och allt går på normal nivå, pust!
Som vanligt så gick det helt ok att träna, lite mera kram och domningar efteråt men inget utöver det vanliga som tur är.

kram där ute

Simmat idag.

Publicerad 2012-01-08 17:46:15 i Träning,

Min dotter ville så gärna åka till badhuset och simma idag.

I morse så var jag inte så taggad men tänkte att jag ändå skulle åka dit, jag har ändå varit en ordentlig simmare som simmat varje dag förut. Legat i lite för mycket med simträning ska tilläggas.

Det räckte med 25 meter och jag fick den goa känslan i kroppen av total avkoppling och meditation när jag crawlar.

Synd är bara att min axel inte tycker det är ett dugg kul med simning.

Totalt blev det kanske 300 meter och det räckte gott, lite bubbling och bastu på det och så tgog vi en sväng via solariet innan vi åkte hem från stan.

En helt bra förmiddag i mitt tycke:)

Matchen inställt :)

Publicerad 2012-01-07 22:05:06 i Allmänt,

Idag sov vi rätt länge, kändes som vi åt frukost strax innan vi skulle vara tvugna att göra lunchen.

Men helt plötsligt så var matchen inställd. Jag tycker om att kolla innebandy men idag var jag inte alls taggad att åka 12 mil bort en lördag em/kväll.

I stället så åkte vi till affärer och skulle kolla rea på julsaker för vi vill ha en längre slinga ute och hem kom vi med födelsedagspresenter till 2 av mina brorsbarn som fyller år om ett litet tag.

Sedan fick vi veckohandlat och jag gjorde en jätte vegetarisk lasange till mig och stoppade i frysen. Gjorde lite starka vegetariska vårrullar också och det är väldigt gott men flottigt:)

Härligt när man har gjort en del mat som är nyttig och bara går att plocka fram så jag orkar med allt annat jag ska göra.

Skönt med helg:)

Publicerad 2012-01-06 20:23:06 i Mitt jobb.,

Och det var länge sedan jag tyckte att en röd dag var ngt bra. Eftersom jag hängt upp mitt liv på träning och alla vardagliga saker så har helgdagar varit helt onödiga.

Denn veckan har jag jobbat 3 dagar och iof bara tränat 2 pass med olika saker men det har tagit min kraft.

Har snabbt konstaterat att jobba mina 10 timmar kommer räcka mer än nog ett tag. Tillsammans med den träningen jag mer eller mindre är tvungen att utföra för att kroppen ska orka jobba blir totalt en halvtids tjänst.

Roligt är det och framför allt så kommer jag ut, jag tänker inte så mycket på framtiden utan tar en dag i taget och när jag går hem så har jag inga tankar på jobbet.

Det är en helt ny sida av mig, och den är bra!!!

I morgon väntar en innebandy match 12 mil hemmifrån för lillan så det är bara att vara snäll och köra. Trist med sträckan men jag ser gärna matchen:)

Journalarkivet.

Publicerad 2012-01-04 17:40:27 i Mitt jobb.,

Det är ett väldgit intressant ställe måste jag säga. Jag har varit på utbildning där idag så jag vet vad mina journaler har att vänta när jag är klart med dem.

Jag har verkligen fått ökad förståelse för olika avdelningar och olika göromål måste jag säga.

Än så länge går det bra fast jag klarar inte att sitta som jag gör nu. Mina ben är tunga som bly mera domnade och det har nog med ökat tryck i ryggen att göra.

Funderar på om jag kan få med min egen stol i morgon så jag har chansen att ändra sittställning även om jag inte kan höja bordet ännu.


Får fundera under natten och ta bestlutet i morgon.

Ser fram emot att utvecklas och öka mina arbetsuppgifter men inte förräns jag känner mig reda för att ta ett kliv till utan att det blir för mycket och stressande.

Förbannade parkeringsvakt!!!!

Publicerad 2012-01-03 15:28:55 i Bli inte illa behandlad!!,

Jag har haft handikapptillstånd under ett X antal år. Mitt tillstånd har suttit på samma ställe i den bilen jag hade förut och i den bilen jag har nu.

Kom ut från sjukhuset och insåg att jag hade fått P-böter!!!! Tillståndet satt där det skulle, det fanns ingen tidsangivelse på parkeringen och jag stod innanför linjerna.

Vad är FEL?!?!?

Ringde numret som stod på lappen, kom till stockholm och de är de som kräver in pengarna och visste med andra ord inget om själva parkeringsreglerna. jag kunde ju alltid skicka in foton men skulle troligen få betala böterna ändå, de får inte foton varje dag var svaret.

Hmm kände att det är ingen idé att bli arg för jag vet att jag har rätt men jag måste bevisa och ta reda på fakta.

Sagt och gjort, jag ringde till vår kommun och frågade vad som gäller. ringde även vår kommuns parkeringsbolad och frågade om det fanns speciella regler. Nej bara synligt i framrutan. uppe7nere7höger7vänster eller upp och ner spelar ingen roll och Japp det var mitt.

Ringde till den stadens parkeringsbolad som jag fått boten ifrån. Hon blev GLAD att jag hörde av mig:) Jag förklarade mitt ärende och det enda hon sa var att jag skulle skicka foton till henne och inte till de som håvar in pengarna.

Hon har också chans att prata med den berörda p-vakten som måste få säga sitt, denne har nämligen skrivit att jag har en "ren ruta" Japp en ren insrumentpanel har jag allt. Jag testade och om man står på förar sidan och tittar på rutan så kan man omöjligen se hela rutan, jag fick ta mig fram till hörnet på bilen fram för att se andra sidan på rutan. Tror inte p-vakten har gjort det. Jag kan inte hjälpa att jag har en högre bil och att rutan är svängt, mitt tillstånd sitter väl synligt men det är klart tittar man inte på hela rutan så kan man inte se heller.

Så nu har jag varit förbannad på p-vakten en stund och fixat med mail till berörd personal så nu kan jag lägga det på hyllan. Jag kan bara hoppas att jag får ett brev där jag kan slänga mig räkning på 600 kr för ngt jag inte har gjort.

Så bye bye hela historien en stund.

Första arbetsdagen, äntligen!

Publicerad 2012-01-02 21:40:48 i Mitt jobb.,

Chefen för flera enheter bl.a där jag har börjat kom idag när jag skulle börja jobba.

Hon satte sig ner och gick igenom en hel del saker, bl.a sekretess.

Mycket har jag varit i vårdsvängen för egen del men först nu förstår jag att ingen obehörig ska läsa min journal. Har känt mig lite obekväm med att ha varit på flera olika ställen på sjukhuset.

Tillbaka till mitt jobb, ja ni förstår att jag har börjat på vårt sjukhus på en av enheterna på sekreterar sidan.

jag fick en massa info och vi surfade runt på deras webplats osv osv osv......Kunde ärligt tala om att bara hälften fastnade men jag har inte för avsikt att kunna allting innan jag ens har börjat, det kommer.

Hon är en sådan person som man kan prata väldigt öppet och ärligt med och det känns så skönt.

Visst längtar jag till jobbet i morgon men känner mig helt bekväm med att jag inte jobbar förrän på onsdag och den känslan existerade inte när jag var arbetsför 2009.

Det är ett bevis på att jag verkligen har hittat lugnen:)

Om

Min profilbild

Zanna

En glad kvinna i sina bästa år :) Tar tag i saker som kommer ivägen och hoppas kunna inspirera andra att aldrig ge upp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela