zannainspirerar

Mitt liv tog inte slut, de valde bara en annan väg.

Äntligen på gång.

Publicerad 2012-07-30 22:07:53 i Bli inte illa behandlad!!,

Idag har jag äntligen fått till min överklagan på min anmälan till LÖF. Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag.

Jag kan inte bara lämna det utan att ha fått det prövat en gång till för jag har verkligen inte fått den vården jag hade rätt till i rätt tid.

Ingen ska behöva hamna i den sitsen igen för att man träffar läkare som inte har sin bästa dag och som inte kan se att man kan drabbas av andra saker även om man redan har en sjukdom.

Forsättning följer.....

Semestern över.

Publicerad 2012-07-29 21:44:02 i Allmänt,

Ja för den här ggn åtminstånde. Kanske kan det bli en veckas resa framåt jul men inget är bestämt.

Semester är jätteskönt men lilla jag och min kropp mår bäst när det är likadana rutiner hela tiden.

Jag börjar jobba i morgon, sjukgymnasten nästa vecka och sedan rullar det bara på under hösten.

Idag är jag stapplig och har ont i nacken stel i kroppen, kunde väl börjar jobbet på ett bättre sätt men det ger nog med sig.

Var på utomhus teater i går och det blåste lite och min kropp klarar inte att sitta rakt upp och ner för länge för då blir jag skruttig ett tag efteråt.
Likaså klarar inte min axel av att bara hänga fritt när jag sitter så den protesterar också idag.

Nu är det läggdags om en stund när min krampmedicin har verkar så att benen/kroppen inte hoppar omkring i skinnet i sängen.

God natt på er där ute

Börjat med överklagan.....

Publicerad 2012-07-27 18:16:56 i Det förflutna,

Men inser att mina journaler innehåller flera fel, hur kan läkare få skriva så felaktiga saker så kommer patienten i kläm i slutändan.

Jaja det är bara att försöka skriva så bra som möjligt.

Ligger en dag efter.

Publicerad 2012-07-27 17:28:35 i Allmänt,

Så jag fortsätter att skriva om igår.

Jag var rätt dassg i går, alla muskler i hela kroppen krampade, kände man på mina underarmar så hoppar musklerna hela tiden och det är inget som släpper.

Jag hade jättekramp i hela överkroppen och det var omöjligt att få det att släppa. Troligen beror det på simturen jag gjorde dagen innan, det var ett tag sedan jag simmade sist så kroppen fick nog lite för mycket.

I går kväll så var vi hemma hos våra grannar som vi bara hejat på de sista åren, men vilken lyckoträff.
Jättemysigt så det blev både fika och så blev det grillning och 6 timmar senare gick vi hem.

Nu får vi fortsätta underhålla det hela för vi bor lite glest ´mellan grannarna hos oss så man pratat inte över häcken precis.

En underbar dag.

Publicerad 2012-07-25 21:37:06 i Allmänt,

Idag ha vi varit hos makens faster och farbror i deras stuga som ligger vid en sjö. Det mest lustiga är att den närmsta grannen de har är en kollega till mig :)

Vi grillade gott, jag hälsade på min kollega och så åkte vi båt och fikade i båten. Väl tillbaka så blev det bad vid deras brygga, slutade med att jag och Libban simmade till badplatsen och ......det var liiiite längre än jag planerat och crawla fungerade inte alls så det blev rätt jobbigt.

Hur jag tog mig tillbaka på land kan jag inte förklara men jag har en liten jävla anamma inom mig som kommer fram när jag mest behöver den iaf. Sedan dog jag på bryggan ett tag.

Något som vi kanske skulle vara 2 timmar eller något blev 6 helt underbara timmar.

Inte helt fel att vi har haft kanonväder och det verkar fortsätta:)

Vi har tagit 2 veckor semester i sommar och verkar ha träffat de bästa veckorna så här långt.

Jag gav upp

Publicerad 2012-07-24 22:10:03 i Gnälliga tråden.,

för parkeringsvakterna som inte kan se hela rutan.

Har förut skrivit om p-böter trots att jag haft tillstånd.

Idag gav jag mig, jag åkte och köpte nya klämmor att sätta tillståndet i så nu sitter det uppe í VÄNSTRA delen av rutan....hoppas de kan lyfta på huvudet och titta bara.

Jaja nu kan jag inte göra mera...men det svider att jag var tvungen att ge mig för jag hade trots allt rätt att ha det där jag hade det.

Sängar.

Publicerad 2012-07-23 17:28:36 i Allmänt,

Idag har vi varit och kikat på sängar, har pratat om det länge men inte kommit till skott.

Det är en hel vetenskap och det är allt ifrån medium till extra hård i ett märke som heter något helt annat i ett annat märke.

Jag provade 3 olika madrasser i samma serie och sedan sa både rygg och axel stopp!!

Jag hann komma fram till vilken jag tyckte passade min kropp bäst men inte tänker jag köpa säng utan att testa mera, personalen sa samma sak....kom in och prova måååånga ggr innan ni bestämmer er.

Inte vanligt att man träffar på någon som inte vill sälja ngt med en gång :)

Sängar har en till baksida, det kostar om man ska få en som verklgen passar kroppen och i min situation så är det superviktigt att det passar mig bra.

Men å andra sidan så köper jag inte säng varje år heller så det kanske inte är så dyrt om man slår ut det hela på hur länge man faktiskt har den.

Nu får det ligga till sig ett litet tag tills vi känner att vi har besämt vilken budget vi vill lägga på sängar och så får vi provligga igen :)

Åldersnoja.

Publicerad 2012-07-22 17:46:49 i Allmänt,

Jag ska inte ha semester, jag ska köra på som vanligt och göra allting som vanligt.

När jag var i stockholm så upptäkte jag att jag var jättesvullen under vänster öga, ja ögonlocket har varit svullet ett tag innan. Men ÄR det svullnad eller är det bara slapp hud? *ryser*

Ja helt plötsligt så känns det som jag har åldrats flera år.....fast jag VET att så är inte fallet men jag har tid att titta på mig själv och ta mig tid att fundera på saker och ting.

Likaså huset, bor i ett hus från 1900 då är det hitflyttat så det är väl från 1800-talet från början.

Vad har då ett sådant gammalt hus? Jo oftast så har man inte nya fönster, fasaden är lite skruttig kanske osv osv.....supermysigt bor jag och trivs super MEN när jag får för mycket tid för saker och ting så ser jag allting som har lite skavanker.

Putsade fönster med maken och då ser jag såklart att vi inte kan få rent våra "gamla" fönster och våra karmar ÄR gjorda av gammalt gediget trä och inte aluminium för det skulle inte passa in i huset.

Ja ni förstår kanske att det är lika bra att jag jobbar på och tränar som jag brukar så hinner jag inte hänga upp mig så helt naturliga saker som inte är ett dugg farliga......

Semester.

Publicerad 2012-07-21 21:39:55 i Allmänt,

Japp vi har semester sedan i måndags.

I måndags så åkte vi till Stockholm och syster. Bodde dock hos Malin då Syster har katter så vi inte kan bo där.

I tisdags så begav vi oss till Åkersberga eftesom Kjell o company talat om för mig att de hade ett batterie till lillans tfn MEN när vi väl kom så hade de inte alls rätt batteri morr!!

Hem därifrån kom vi dock med ett par nya arbetsskor till mig och ett par lila (liknande) DR martins skor till lillan

I onsdags så var vi i Husby, jag bodde där när jag bodde i stockholm för sådär 100 år sedan. Det var iaf mysigt för vi gick till Husby Gård och fikade och äntligen träffade jag Annelie, en vän till syster och som jag har pratat med via nätet och bloggen länge men aldrig fått tillfälle att träffa.

På kvällen blev det en riktigt gillkväll där både Fia, Malin , syster med familj samt Annelie kom med..jättemysigt.

Torsdagen bjöd på skansen, lillan släppte vi av för en träff med en nätvän som hon inte heller träffat på riktigt så hon var väldigt nöjd. VI hade det supermysigt men det blir jobbigt när det är upp och ner och upp igen.
Kvällen bjöd på grillning igen.

Fredag var det dags för Gröna Lund, funderade länge på om jag skulle våga åka något med tanke på kroppen, japp åkte gjorde jag men tänkte mig för innan på de flesta sakerna, märks att man inte är liten länge för attan vad det gungade i huvudet länge efteråt.

På kvällen så följde jag med tjejera till en sportbar Olarys tror jag den heter för att äta middag och mysa ett par timmar, japp myste gjorde vi verkligen tills det började spöregna och åska.
Vi fortsatte hemma hos Malin/där vi bodde :) ett par timmar innan packning och sängen väntade.

Lördag morgon var det bara att packa, städa efter oss och åka förbi syster och säga hejdå för att sedan bege oss 42 mil söderut.

Stannade hos bror i Linköping på vägen och det var trevligt.

Summan när jag har kommit hem är att jag är gungig i hela huvudet och benen är ganska kaputta men vad gör det när jag kan sova/vila en vecka innan jobbet börjar igen :)

Första kalaset utan J.

Publicerad 2012-07-15 20:33:26 i Allmänt,

Idag var vi på kalas, kalas ska vara något roligt.

Det var första mötet med M efter det att J gick bort för dryga 2½ vecka sedan.

Visste egentligen inte vad jag skulle säga/göra men jag kände att jag var tvungen att gå in till M och prata med henne. Visst hon orkade inte vara med oss andra men ville ändå vara med på kalaset.

Kramen som blev sa allting, inga ord behövdes och det kändes bra eller så bra det nu kan kännas att krama någon som precis väldigt tragiskt mist sin livkamrat.

Hon berättade en del av vad som hände och hur hon tänker göra för att ingen annan ska behöva råka ut för samma sak som J gjorde.

Man måste ändå informera om vad som hänt tycker både hon och J,s familj.


Så kalset blev ändå en väldigt positiv upplevelse trots det tragiska och trots att jag inte visste vad jag skulle göra eller säga vid första mötet.

Ta vara på varandra, man vet aldrig vad morgondagen har att ge.

Grattis Oliver.

Publicerad 2012-07-15 12:00:43 i Allmänt,

Idag fyller min största brorson 6 år hurra hurra.

Vi ska gå på kalas såklart och jag har ett jättestort problem, jag har nämligen handlat 2 presenter och kan inte bestämma mig.

Är det detta som kallas I-lands problem?

Ja vi får se vad jag väljer eller kanske båda 2 :)

tekniken.

Publicerad 2012-07-15 11:58:56 i Allmänt,

Jag är inte så haj på nya saker och litar inte på att det fungerar.

Nu skulle jag iaf ladda ner mobil plånbok som visade sig vara säljstopp och de hänvisade till wywallet i stället.

Tog ner den och regestrerade och har även laddat in pengar så nu kan jag parkera när vi kommer till stockholm, hoppas jag :)

Eftersom jag har mitt parkeringstillstånd så brukar jag sällan behöva betala så jag har nästan glömt hur man gör men betala med mobilen verkar vara en smart lösning om det fungerar utan att höja min faktura till himlen för det där gillar jag inte.

Vi får se hur det går....:)

Äntligen har jag fått till det :)

Publicerad 2012-07-14 16:34:37 i Hjälpmedel,

Jag är en person som försöker lösa det jag vill ha och kan jag inte själv så söker jag upp någon som kan hjälpa mig.

Så här fint och bra blev mitt senaste önskemål som hjälpmedelcentralen har hjälpt mig med.



Nu kan jag göra som alla andra som tar cykeln i stället för bilen till jobbet och jag kan ta mig runt i stan och till träning osv.....utan bilen!!

Här är jag :)

Publicerad 2012-07-11 18:47:59 i Mitt jobb.,

Det är lite svårt att få tid till att blogga när man jobbar mycket.

Testar att gå upp i tid eftesom det behövdes på jobbet och ja det fungerar och nej inte i längden.

Men nu är det bara 2 dagar kvar och sedan semester!!!!

När jag kommer tillbaka så jobbar jag som vanligt i en månad och sedan går jag upp till 75% och det är den tiden som känner helt perfekt. 100% är för mycket och 50% är för lite så det kommer bli super :)

Tandläkaren

Publicerad 2012-07-03 18:29:35 i Allmänt,

I Januari förra året så kom jag till tandläkaren som vanligt. Har inte haft några hål på många år men helt plötsligt så har jag 5!!!! stycken hål som måste lagas.

Alla blev helt paffa. Till saken hör att jag var väldigt sjuk, hade inte kommit i gång så bra med rehab efter min ryggoperation. Gick omkring med en otrolig smärta och problematik eftersom jag hade diskbråcken i nacken.

Så jag -och tandläkaren är ganska övertygade om att tänderna känner när inte kroppen mår bra för jag skötte tänderna nästan likadant som innan.

Jag gick tätt ett tag och kontrollerade tänderna för jag ville minsann inte ha flera år igen.

Idag var det dryga 9 månader sedan sista kollen och då säger min tandläkare
"Det märks att du lägger mycket tid på dina tänder"

Japp det gör jag, inte så jag borstar i tid och otid även om jag skulle vilja ibland, nej ordentligt 2 ggr om dagen får räcka med eltandborste tillsammans med tandtråd och flour varje dag.....och så måste man såklart tänka på vad man stoppar i munnen och hur ofta man äter såklart.

Bestlut från LÖF.

Publicerad 2012-07-02 14:20:28 i Gnälliga tråden.,

Idag kom beslutet från LÖF ang min ryggoperation.

Svaret visste jag eftersom handläggaren ringde mig innan midsommar.

Men när det står i bestlutet  att "vi bedömmer att förlamingen i höger ben med övervägande sannolokhet beror på operationen som genomfördes den 31 dev 2009"

"Skadan har dock inte gått att undvika genom ett annorlunda utförande av den valda metoden, det finns inte heller någon annan tillgänglig behandlingsmetod som hade tillgodosett ditt vårdbehov på ett mindre riskfyllt sätt"

Jaha så kan jag lägga den till handlingarna, ingen idé att gå vidare med den delen, men om jag hade fått vård i tid så hade jag nog inte suttit där jag gör idag.
MEN allting ska bevisas av ......just det av mig och hur jäkla enkelt är det?!?

Visst det ÄR tungt att läsa om hur jäkla skadad jag blev av det hela MEN jag har jobbat mig till ett hyffsat normalt liv om man nu kan ha det i rullstol och alltid ha kramper samt vara tvingad till träning antingen jag känner för det eller inte.

Nä nu är gnällstunden över!!!

Neurologen ringde.

Publicerad 2012-07-01 15:16:08 i Sjukvård,

En väldigt trevlig neurolog ringde mig idag, han som hoppat in som vikare för min ordinarie. Lät väldigt ung och pigg men visade sig vara 68!! år

Vi pratade om hur jag mår och hur det fungerar, till min glädje så ville han se till att det blir så bra som möjigt för mig.

Han känner också min förra neurolog privat (som fick släppa mig pga åldern men som forskar fortfarande)

Vi pratade lite om man kankse ska göra en MR över hela ryggen för att de om det finns flera förträngningar eftersom mina ben och armar domnar mellan varven. Nu ska jag ha semester och så även läkarna.

Vi ska höras av framåt hösten och jag är nöjd så länge jag får mina mediciner utskrivna så jag fungerar så bra som möjligt och det var vi helt överens om :)

Äntligen kom vi till skott.

Publicerad 2012-07-01 15:03:52 i Allmänt,

Idag har vi äntligen beställt nya utemöbler till vårt uterum, eller halva uterum eftersom det saknar en vägg som vi för övrigt har börjat prata om att bygga igen.

När vi byggde det hela så var vi helt överens att ha det som det är nu.

Vi får hoppas att bordet vi beställde finna hos leverantören så jag kan få göra sådär fint som jag tänker framåt nästa helg.

Om

Min profilbild

Zanna

En glad kvinna i sina bästa år :) Tar tag i saker som kommer ivägen och hoppas kunna inspirera andra att aldrig ge upp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela