zannainspirerar

Mitt liv tog inte slut, de valde bara en annan väg.

Snabba vändningar

Publicerad 2012-06-30 18:08:27 i Allmänt,

Idag hade jag tid hos min neurologs vikare, vi satte oss och påbörjade våra dryga 6½ mil men på vägen så ringde mottagningen och frågade om jag kunde göra om tiden till en tfn tid. Ja jag är ju på väg svarade jag, jaha kan du komma kl 12 halv ett ? Njae det blir liksom varken hackat eller malet eftersom vi tänkte åka till Ikea när vi ändå var åt det hållet.

Jaha då avbokade vi helt och vipps så vände vi hemåt i stället. Tur vi bara hade kommit ur stan här hemma så vi hann inte så långt.

Det som hände var att vi gick in i en butik och kikade på utemöbler som vi pratat om länge, fortsatte till en annan butik och kikade och de ligger en bit utanför stan, slank in på en vägkrog och åt lunch för att sedan åka rakt in i skogen och ut på andra sidan till en kollega till min man.

Hem från honom så tog vi svängen till ytterligare en butik med möbler, passade på att gnälla lite över min solstol som är helt fläcklig i tyget och nu ska jag lämna in den där trots att den inte är köpt där men de säljer hillerstops möbler.

Så från att ha satt mig i bilen med tankar åt Ikea och läkarbesök så blev det något helt annat men något vi har pratat om länge men som aldrig blir av .

En väldigt trevlig dag med andra ord......neurologen hann för övrigt inte ringa mig heller men han skrev ut det jag behövde iaf och ska ringa mig i morgon:)

Tragiskt besked.

Publicerad 2012-06-27 17:24:01 i Allmänt,

Idag nåddes vi av ett tråkigt besked.


En ung stark man i sina bästa år blev sjuk/metanolförgiftad tror de och gick bort, på sin semster på Bali.....undra vad som hände?

Mina tankar går såklart till hans sambo, min bror och svägerska som är nära familj till dem.

Det är så ofattbart att det bara händer att någon försvinner bara sådär, inte länge sedan jag nåddes av ett sådant besked men då en liten kille på 11 år.

Så en sak bara, ta vara på varandra.

Äntligen åskar.

Publicerad 2012-06-26 17:18:21 i Allmänt,

Idag kom vädret som jag tror många har önskat spöregn och åska, kanske kan det rensa ur kroppen lite grann och komma med lite "normalt" sommarväder nu.

Jag jobbar och står i men det här med att sluta kl 12 är inte min grej.

Som jag sa till en handläggare på fk idag när jag skulle förklara mig varför jag ville öka tiden. Jag kan ändå inte städa, handla och grejja hemma och jobbet klarar jag helt ok så då är inte valet så svårt, jag tjänar hellre lite mer pengar än att irritera mig på allt jag inte kan.

Något jag kommit på också är att ju mera jag har planerat desto piggare är jag för det mesta, har jag inget att göra så kommer kroppen inte igång heller, sedan måste jag såklart lägga band på mig för jag vet att kroppen inte orkar med vad som helst.

När det blir för mycket så lägger den av helt så det så......

Äntligen

Publicerad 2012-06-24 15:21:34 i Allmänt,

Japp i går kväll så kände jag att jag sakta återvände till livet igen, jag började piggna till mer och mer.

Sa godnatt till en vän på chatten och skulle gå och sova men först städade jag badrummet och dammade sovrummet bara sådär :)

Hur som haver så har jag sovit som en stock i natt och vaknade ganska pigg men har dock väldigt domnade ben fortfarande.

Har varit i väg och kikat på utemöbler som vi inte fann vad vi ville ha var och veckohandlat som vi brukar på söndagar.

Stekte upp en hög pannkakor som jag brukar ha i frysen när jag inte orkar göra mat till mig själv. Kokade min goda potatis/morots soppa med ingefära och lime och idag hamnade en hög linser i också för det kändes nyttigt just idag.

Har stoppat in taccokycking i ugnen och ska strax sätta på riset och sedan.....ja en promenad/eller permonad kanske jag ska kalla det jag gör.

Sedan är det slappa lite som gäller tror jag.

Nu kom min dotter hem från kusten men så ont i ryggen så tårarna nästan rann, aj vad ont i det gör i mamma hjärtat. Tur jag har kunskap om hur man ska göra för att det ska bli så bra som möjligt, masserade in lite voltaren skickade med lite piller och värme så hoppas jag att det ska ge sig för henne.

krig.

Publicerad 2012-06-23 15:40:32 i Gnälliga tråden.,

Ja krig är nog rätt ord för att beskriva hur min kropp mår.

Väldigt konstig i benen, det får inte bli värre för då går jag inte alls. iriten i ögat sitter där den sitter och jag droppar men har ökat dosen på eget bevåg för att få bättre fart på det hela.

Har inte direkt ont i ryggen men känner mig påverkad och det är väl därför som benen inte fungerar, i med lite Arcoxia som jag inte mår särskilt bra av i magen och astman men just nu är jag mest mån om att få ner den troliga inflamationen i ryggen som påverkar benen. Känner att det sitter precis i den höjden där jag är opererad och det är just där som alla nerver lämnar ryggmärgen= värsta stället att ha problem tror jag.

Jag tänker ändå positivt för det kan komma och gå och det brukar gå över.....jag får absolut inte gräva ner mig för då blir det bara ännu jobbigare.

Så nu planerade jag det gnälliga här och går vidare lite gladare..eller jag var inte deppig innan heller men nu är det ännu bättre:)

vatten!!

Publicerad 2012-06-21 21:33:29 i Allmänt,

Vill bara tala om att nu har vi vatten vi har installerat ett nytt system och vipps så fungerade vattenet med en gång.

Jättehärligt måste jag säga.

psst!!

Publicerad 2012-06-21 21:31:49 i Mitt jobb.,

Jag har fått fortsatt jobb till hösten, inte på papper men det kommer att fortsätta och jag kommer att få fortsätta utvecklas och öka min tid.

Nu hoppas jag på en lugn sommar och att kroppen ska hämta sig lite från vad det nu är i kroppen just nu.

Orkar jag gå vidare?!

Publicerad 2012-06-21 21:30:29 i Gnälliga tråden.,

Som jag har skrivit förut så har jag anmält min skada från operationen i ryggen men även att jag inte fick vård i tid.

Första delen att jag inte fick vård i tid fick jag avslag på för ett par månader sedan.

Idag ringde en helt supertrevlig och kompetent/duktig handläggare och pratade med mig en timma nästan om svaret på min anmälan att operationen gick fel.

Det är tungt när man får höra att ja du har 2 olika centrala nervskador i ryggen, dels att jag inte kan hålla uppe foten och att jag inte kan röra knäet pga nerven som går till låret/höftböjaren samt att de har skadat nerbanan till urinblåsan och tarmarna.
Det är fruktansvärt att jag sitter där jag gör :( ja det hjälper inte mig att andra kommer ihåg mig och tycker synd om mig.

Just denna veckan har jag varit skruttigare i kroppen och då kändes den här sanningen ännu tyngre.

Läkaren som bedömt ärendet har skrivit precis hur illa skadad jag var när operationen startade och de komplikationer som blev men det var inget som man kunne undvika.....alltså borde det berott på att jag inte fick vård i tid?!?

Så enkelt är det tyvärr inte.

Nu har jag ett val att överklaga beslutet på min första anmälan och se om jag kan få igenom det hela. Vill jag börja rota i det hela igen? Orkar jag bry mig mera eller ska jag bara lägga det hela bakom mig och fortsätta mitt liv?
Helst skullle jag göra det sistnämda men kan jag leva med att jag inte gjorde allt jag kunde för att få rätt?

Tiden går så fort.

Publicerad 2012-06-10 21:50:28 i Allmänt,

jag hinner inte med att blogga när det är mycket runt omkring mig.

Just detta har det varit sista veckan, jobbat lite annorlunda och inget vatten osv osv...

Idag har vi vatten men pumpen låter lite knas så vi vet inte om det egentligen är helt ok ännu.

Jag har fått klart att jag ska lämna in bilen och ska boka en tid för detta i morgon, jag som avänder bilen varje dag!!


Jaja allting ordnar sig :)

Jag har en enda önskan just nu och det är att sommaren ska komma tillbaka igen, inte 30 grader utan lagom sommarvärme så man kan få gå barfota och en kort klänning på sig.

Idag är det stor skorna och jacka och helst en mössa på också och det är ändå den 10 juni ute!!!

Min bil.

Publicerad 2012-06-04 21:51:08 i Gnälliga tråden.,

Idag tog jag svängen förbi glasmästaren och bad denne titta på mina rutor. Ingen som har fastnat i själva glasen som tur är. Blev rekomenderad att åka till en firma som recondar bilar en bit ner på gatan.
Gjorde så och han blev helt förskräckt när han fick se min bil. Han tog fram en svamp och testade att gnugga lite på rutorna och japp det går att få bort det, dock vet vi inte hur lång tid det tar.

Han talde om att han inte tänkte låta mig betala utan talade om att det ska macken där jag tvättade bilen göra.

Jag åkte förbi macken när jag åkte hem och nu var chefen på plats, han kom ut och tittade på bilen och blev helt förskräckt.

Så nu hoppas vi att det går i lås att mackens försäkringsbolag går in och betalar firman för att göra i ording bilen, alla plastdelar är förstörda och vi vet inte om de går att polera dem så de blir bra.....det tar vi då.

Så håll en tumme att det går vägen för mig........

Gräver ner mig.

Publicerad 2012-06-03 20:37:09 i Gnälliga tråden.,

Körde en jättetvätt på statiol för ett par veckor sedan, då även en vaxning.

Idag lämnade jag in bilen för en tvätt och städ....får ett samtal, det är ngt konstigt med dina rutor.

Långa ränder över hela rutorna som inte går att få bort!! Värst är fram och bak men även en del på sidorna. Personen i fråga att jobbat en del på att få bort det men det sitter som berget.

Gick in på station som ligger i närheten och frågade hur det kunde bli så här. Vaxet ska sitta 6-8 veckor på rutorna svarar chefen mig och hade aldrig hört talas om problemet förut.

Självklart skulle han kolla med dem som sköter tvättarna.
Hur ska jag kunna bevisa att jag faktist har tvättat bilen där?!?!?

Jag tror jag sätter mig ner och gråter och hoppas att problemen är borta när jag vaknar igen. Fy fasen säger jag bara.

Inget vatten :(

Publicerad 2012-06-03 14:34:45 i Gnälliga tråden.,

Man är så van att allting bara rullar på som vanligt.

I Fredags hade vi helt plötsligt inget vatten, fick dra upp slangarna ur brunnen för att konstatera att grejen längst ner har gått sönder. Och vem har en sådan en helg?!?

En kompis och maken lagade provisoriskt så nu hoppas vi att vi får vatten så vi kan laga mat och använda toaletten iaf tills vi får hem grejjen som är sönder.

Jättemysigt att bo i ett gammalt hus men det kan strula till det en del ibland.

Om

Min profilbild

Zanna

En glad kvinna i sina bästa år :) Tar tag i saker som kommer ivägen och hoppas kunna inspirera andra att aldrig ge upp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela